Contact
Wij staan u graag te woord!
info@profgereedschap.nl of
bel 0599 621 211
Onze sterke punten
 • Deskundig
 • Snelle levertijd
 • Ruime voorraad
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Maandag tot en met vrijdag
        van 8.30 tot 17.30 bereikbaar
Facebook

Product vergelijk (0)


Allgau moker met essen steel 1,5 kg

Uit elektrlyt koper. hardheid brinell 60 - 70 mm/kg. Vuistvorm met essenhouten steel.Inhoud consumen..

€102,66 Excl. BTW: €84,84

Allgau moker met essen steel 2 kg

Uit elektrlyt koper. hardheid brinell 60 - 70 mm/kg. Vuistvorm met essenhouten steel.Inhoud consumen..

€138,99 Excl. BTW: €114,87

Allgau moker met essen steel 500 g

Uit elektrlyt koper. hardheid brinell 60 - 70 mm/kg. Vuistvorm met essenhouten steel.Inhoud consumen..

€40,96 Excl. BTW: €33,85

Bahco bankhamer 100 g

Duitse DIN bankhamers. De steel is van origineel, eerste klas Hickory hout met rechte nerf, knoestvr..

€9,79 Excl. BTW: €8,09

Bahco bankhamer 200 g

Duitse DIN bankhamers. De steel is van origineel, eerste klas Hickory hout met rechte nerf, knoestvr..

€10,94 Excl. BTW: €9,04

Bahco bankhamer 300 g

Duitse DIN bankhamers. De steel is van origineel, eerste klas Hickory hout met rechte nerf, knoestvr..

€12,94 Excl. BTW: €10,69

Bahco bankhamer 400 g

Duitse DIN bankhamers. De steel is van origineel, eerste klas Hickory hout met rechte nerf, knoestvr..

€14,31 Excl. BTW: €11,83

Bahco bankhamer 500 g

Duitse DIN bankhamers. De steel is van origineel, eerste klas Hickory hout met rechte nerf, knoestvr..

€16,45 Excl. BTW: €13,59

Bahco klauwhamer 429-16

Klauwhamers met mangaanstalen steel Achthoekig kopgedeelte en ronde baan. Helder gepolijst. Steel be..

€25,49 Excl. BTW: €21,07

Bahco klauwhamer 429-20oz

Klauwhamers met mangaanstalen steel. Achthoekig kopgedeelte en ronde baan. Helder gepolijst. Steel b..

€27,24 Excl. BTW: €22,51

Bahco klauwhamer 450 g

Klauwhamers met fiberglas steel, optimaal schokabsorberend. Achthoekig kopgedeelte en ronde baan. He..

€26,85 Excl. BTW: €22,19

Bahco klauwhamer 450 g

Klauwhamers met steel van eersteklas origineel Hickory hout. Achthoekig kopgedeelte en ronde baan. H..

€25,49 Excl. BTW: €21,07

Bahco klauwhamer 570 g

Klauwhamers met steel van eersteklas origineel Hickory hout. Achthoekig kopgedeelte en ronde baan. H..

€26,51 Excl. BTW: €21,91

Bahco metselaarskaphamer 486-600

Hollands model. Zwart gelakte kop, met blanke baan en beitel. Aan één zijde een vierkante baan en aa..

€23,86 Excl. BTW: €19,72

Bankhamersteel hickory 1 kg

Ovale kop. Universeel model. Direct passend in voorhamers.Inhoud consumentenverpakking1 stukToepassi..

€5,15 Excl. BTW: €4,26

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 299

Hamers en drevels

In de categorie hamers en drevels vindt u een ruim assortiment. Een hamer is handgereedschap dat dient als slaggereedschap en zo bestaan er vele soorten hamers. De hamerkop en de steel vormen samen de hamer. Een drevel, ook wel drijver genoemd, is een langwerpige stalen pen voorzien van een holle punt. Hieronder zullen we de soorten hamers en alles wat er onder drevels valt iets verder toelichten.

Bankhamer

De bankhamer is een hamer die de kleine variant van een voorhamer is. De kop van de bankhamer heeft een iets bolle of vlakke kant en aan de ander kant van de kop loopt de kop van de hamer spits toe. De hamers met een vlakke kant worden vaak gebruikt voor werkzaamheden op de werkbank en de bolle kop wordt vaak gebruikt voor plaatwerk. In de alledaagse praktijk wordt de bankhamer voor vele verschillende doeleinden gebruikt en is het gewoon een handig stuk gereedschap.

Bikhamer

De bikhamer is een hamer die gebruikt wordt om bikken. Bikken is iets ergens vanaf schrapen of hakken. De bikhamer wordt dus gebruikt om iets ergens van af te hakken. Zo bestaan er dus ook meerdere soorten bikhamers. We kennen een ketelbikhamer en de lasbikhamer en deze wordt gebruikt om ‘slakken’ van het laswerk af te hakken.

Houten hamer

De houten hamer is een hamer die gebruikt wordt om zo min mogelijk beschadiging aan te brengen en toch effectief te zijn. De houten hamer wordt vaak ingezet bij metaalbewerking, maar ook in de meubelindustrie en door timmermannen zoals bij het slaan op een beitel. Een houten hamer is niet geschikt om op spijkers of nagels te slaan omdat de kop van de hamer dan beschadigd.

Kaphamer

Deze hamer wordt het meest gebruikt door de stratenmaker en de metselaar. De zwaardere hamer met koppen tot ongeveer 2 kilo wordt door de stratenmaker gebruikt om stenen zo goed als mogelijk mee op maat te hakken. De metselaar gebruikt meestal een iets lichtere variant. De afgeronde kant is beitelvormig geslepen voor het hakken. De andere vlakke zijde wordt voor het aankloppen gebruikt. Deze kant wordt ook gebruikt om op een beitel te slaan voor het precieze werk.

Klauwhamer

De klauwhamer heeft zoals het woord al zegt aan één kant van de kop een klauw zitten. Deze klauw, ook wel spleet genoemd, wordt gebruikt voor het verwijderen van spijkers en draadnagels. Ook voor het loswrikken van latten o.i.d. is de klauw geschikt. De andere kant van de kop heeft een rond vlak en is bedoeld om spijkers in materiaal te slaan, maar wordt in de praktijk ook voor vele andere doeleinden gebruikt. De steel van een klauwhamer wordt door diverse leverancier in verschillende materialen geproduceerd. Waar in het verleden de klauwhamer voornamelijk met een houten steel werd geproduceerd komen steeds meer leveranciers met stelen van metaal en fiber (een sterke kunststof soort). De houten steel heeft als pluspunt dat deze vervangen kan worden en dat is met stelen van een ander materiaal lastiger. Daarnaast worden stelen steeds beter ontwikkeld en zorgen deze stelen voor minder terugslag bij het timmerwerk.

Kunststofhamer

Deze hamer is ontwikkeld om de terugslag van de hamer zo klein mogelijk te maken. De meeste doppen zijn zelfs terugslagvrij. Bij vele kunststof hamers zijn de doppen te vervangen door andere doppen met verschillende hardheden. De kleur van de dop geeft de hardheid van de dop weer. Op deze manier kan de hamer zelfs aan beide zijden worden voorzien van een verschillende dop. Ook bestaan er kunststofhamers met vaste doppen die dus van één hardheid zijn voorzien en vaak is dit in de prijs terug te vinden. De flexibiliteit van deze hamers is dus wel klein omdat de doppen niet verwisseld of vervangen kunnen worden.

Lathamer

De lathamer is een hamer die speciaal voor de timmerman is ontwikkeld. De lathamer, ook wel timmerhamer of timmermanshamer genoemd, heeft, net zoals de klauwhamer, aan de ene zijde van de kop een gespleten klauw. Deze is, evenals de klauwhamer, bedoeld om spijkers en draadnagels te verwijderen. Daarnaast is de gespleten klauw verdeeld in een korte en lange punt. De lange punt is bedoelt om de hamer in zware gordingen en ravelen (de houten dakbalken van een huis of schuur) gecontroleerd te kunnen bewegen. De korte zijde is dus bedoelt om de lange zijde voldoende ruimte te geven om diep genoeg het hout in te kunnen gaan. Voorts wordt de lange zijde ook gebruikt om hiermee gaten in speciale steensoorten te slaan alvorens men er een spijker in kan slaan. De andere kant van de kop is vaak vierkant uitgevoerd zoals bij een bankhamer.

Moker/vuist

De moker, ook wel vuist genoemd is een hamer met een volledig massieve kop en daardoor bij uitstek geschikt voor sloopwerkzaamheden. De moker wordt ook wel door stratenmakers gebruikt die aan één zijde van de kop een rubberen mokerdop plaatsen om er vervolgens mee te kunnen kloppen (straten). De moker wordt ook veel in combinatie met de steenbeitel gebruikt om zo werkzaamheden aan stenen voorwerpen te kunnen verrichten. De moker wordt dus ook door steenhouwers gebruikt. De kop van de moker of vuist is in verschillende gewichten te verkrijgen en varieert meestal tussen de 1 en 2 kilogram. Voor grotere koppen wordt er dan uitgeweken naar een voorhamer die gecombineerd wordt met een langere steel. De steel is vaak uitgevoerd in hout, maar tegenwoordig worden mokers steeds vaker ook van fiberstelen voorzien.

Rubberen hamer

De rubberen hamer is een hamer die veel bij het straatwerk worden gebruikt. De rubberen hamer heeft vaak een vlakke en een bolle kant of 2 vlakke kanten. Het rubber wordt ook geproduceerd in verschillende hardheden en ingezet bij deukgevoelige constructies. Vaak zijn deze lichter dan een moker in combinatie met een rubberen dop.

Stratenmakershamer

Deze hamer wordt heel specifiek gebruikt bij het aanleggen van bestrating. De krommende kant van de kop wordt gebruikt om stenen door midden te slaan of te bewerken. De andere kant van de kop wordt dan weer gebruikt om de stenen er in te tikken (straten). De steel is veelal kort uitgevoerd zodat hier vrij precies mee kan worden gewerkt.

Tegelhamer

De tegelhamer is een hamer voor het precieze tegelwerk. De tegelhamer lijkt erg veel op een bankhamer alleen is de kop veel kleiner en is de spits toelopende zijde van de kop veel puntiger. De tegelhamer wordt veelal ingezet door tegelzetters.

Voorhamer

Dit type hamer wordt ingezet bij sloopwerkzaamheden en kan verkregen worden in verschillende gewichten die variëren van 3 tot wel 10 kilogram. De kop van de hamer is uitgevoerd met een vlakke zijde en een spits toelopende zijde. Er bestaan ook voorhamers met twee gelijke vlakke zijden. De steel van de hamer is veelal rond een meter in lengte.

Drevels

- Centerpunt

Een centerpunt, ook wel kornagel genoemd, is een langwerpige metalen pen dat is ontworpen om een klein putje in diverse voor werpen te maken door er met een hamer op te slaan. Zodoende kan men iets heel mooi centreren om bijvoorbeeld heel precies te boren. De kop van de centerpunt of centerpons is vaak onder een hoek van 90 graden geslepen. Er zijn tegenwoordig ook automatische centerpunten te verkrijgen zodat er geen hamer nodig is om een putje te maken.

- Pendrijver

Een pendrijver is ook een langwerpige cilindrische metalen pen met een vlakgeslepen punt. Een pendrijver die is uitgevoerd met een conische pen wordt een doorslag genoemd en heeft ook een vlakke punt anders dan de drevel die een holle punt heeft.

-       Drevel

Zoals hierboven al is genoemd is de drevel een metalen pen met een holle punt dat voorkomt dat de drevel wegschiet wanneer u er met een hamer op slaat. De drevel dient dan wel dezelfde afmeting te hebben als bijvoorbeeld de kop van een nagel die ermee getikt wordt. De drevel wordt onder meer gebruikt om spijkers en nagels iets dieper in het materiaal te slaan.


Klusadvies en klustips van Profgereedschap

 • Let bij houten stelen goed op beschadigingen. Een hamersteel die breekt of waar de kop vanaf valt tijdens het timmeren kan grote gevolgen hebben.

 • Gebruikt de juiste beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril en handschoenen.

 • Vermijd bij het opbergen van metalen voorwerpen vochtige ruimtes. Vochtige ruimtes zorgen voor roest! Dit verkort de levensduur van uw gereedschap aanzienlijk.

 • Gebruik altijd de voorgeschreven wiggen voor de hamers. Niet te groot en niet te klein.

 • Controleer voor u aan de slag gaat of de kop van uw hamer nog steeds goed geborgd zit.

Topmerken

Klantbeoordelingen

Profgereedschap

5/5 op basis van 3 stemmenBeoordeel ons ook via Google Reviews

Terug naar boven