Contact
Wij staan u graag te woord!
info@profgereedschap.nl of
bel 0599 621 211
Onze sterke punten
 • Deskundig
 • Snelle levertijd
 • Ruime voorraad
 • Scherpe prijzen
 • Veilig online betalen
 • Maandag tot en met vrijdag
        van 8.30 tot 17.30 bereikbaar
Facebook

Product vergelijk (0)


Afstriptang automatisch

Heavy Duty type professionele afstriptang, zware uitvoering. Tevens te gebruiken als draadknipper en..

€24,72 Excl. BTW: €20,43

Alarm pijptang 310 x 48 mm 1,0''

Volgens DIN 5234, form. A. Zweeds model. Pakt de pijp of buis op 3 punten, waardoor perfecte grip wo..

€51,78 Excl. BTW: €42,79

Alarm pijptang 320 x 52 mm 1,0''

Form C 45º. Chroom Vanadium edelstaal. Met driepunts bek voor een perfecte grip. Rood gelakt met bla..

€59,76 Excl. BTW: €49,38

Alarm pijptang 425 x 65 mm 1,5''

Volgens DIN 5234, form. A. Zweeds model. Pakt de pijp of buis op 3 punten, waardoor perfecte grip wo..

€68,74 Excl. BTW: €56,81

Alarm pijptang 430 x 67 mm 1,5''

Form C 45º. Chroom Vanadium edelstaal. Met driepunts bek voor een perfecte grip. Rood gelakt met bla..

€75,70 Excl. BTW: €62,56

Alarm pijptang 535 x 83 mm 2,0''

Form C 45º. Chroom Vanadium edelstaal. Met driepunts bek voor een perfecte grip. Rood gelakt met bla..

€115,54 Excl. BTW: €95,49

Alarm pijptang 540 x 80 mm 2,0''

Volgens DIN 5234, form. A. Zweeds model. Pakt de pijp of buis op 3 punten, waardoor perfecte grip wo..

€95,66 Excl. BTW: €79,06

Alarm waterpomptang doorgestoken 240 mm

Volgens DIN/ISO 8976, vorm D. Chroom-Vanadium staal gesmeed. Doorgestoken scharnier. Rood gelakt met..

€22,68 Excl. BTW: €18,75

Alarm waterpomptang doorgestoken 300 mm

Volgens DIN/ISO 8976, vorm D. Chroom-Vanadium staal gesmeed. Doorgestoken scharnier. Rood gelakt met..

€45,61 Excl. BTW: €37,70

Bahco borgveertang 149 mm

Borgringtang voor buitenborgringen. DIN: 5256 AUitvoering: Gefosfateerd, roestwerend. PVC gecoate ha..

€27,31 Excl. BTW: €22,57

Bahco combinatietang chroom vanadium 160 mm

Uitvoering: gebruineerd, roestwerend. Materiaal: chroom-vanadium. Met ergonomische grepen: tweecompo..

€26,51 Excl. BTW: €21,91

Bahco combinatietang chroom vanadium 180 mm

Uitvoering: gebruineerd, roestwerend. Materiaal: chroom-vanadium. Met ergonomische grepen: tweecompo..

€28,18 Excl. BTW: €23,29

Bahco combinatietang chroom vanadium 200 mm

Combinatie tangen. Gelakt en gepolijst, extra roestwerend. Comfortabele 2-componenten grepen. Knipca..

€20,35 Excl. BTW: €16,82

Bahco moniertang/vlechttang 220 mm

Hooggelegerd kwaliteitsstaal, hadgrepen gecoat met oranje PVC voor meer gripcomfort. Met hefboomwerk..

€22,84 Excl. BTW: €18,88

Bahco nijptang chroom vanadium 200 mm

Nijpangen met inductie geharde en ontlaten snijkanten tot een speciale hardheid om de sterkste breuk..

€24,33 Excl. BTW: €20,10

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 468

Tangen

In de categorie tangen treft u een groot assortiment aan. De tang is handgereedschap dat dient om iets door te knippen of vast te pakken waar onze vingers niet toereikend genoeg voor zijn. U kunt hier zien welke tangen u bij Profgereedschap kunt kopen en we gaan wat dieper in op de specifieke functies van de verschillende tangen.

Borgveertang

De borgveertang heeft ook de naam seegerringtang omdat u deze tang specifiek gebruikt voor een borgveer of een seegerring. De tang wordt veel gebruikt om lagers of assen te fixeren met een borgveer. We onderscheiden binnen- en buitenborgveren en daar zijn de tangen ook op aangepast. Sommige modellen beschikken over verwisselbare koppen zodat de tang voor alle doeleinden geschikt is.

Combinatietang

Eén van de meest gebruikte tangen is de combinatietang. De combinatietang is voor verschillende doeleinden geschikt en vandaar ook de benaming 'combinatie'-tang. De tang heeft aan de bovenkant een geribbeld vlak om iets goed vast te kunnen houden en het geribbelde ronde gedeelte is speciaal ontworpen om grip te krijgen op ronde voorwerpen. Het gedeelte daarna heeft snijkanten om bijvoorbeeld draad te kunnen knippen. Vaak zit aan de onderkant van het scharnierpunt ook nog een mogelijkheid om draad mee door te kunnen knippen.

Fixeertang

De fixeertang is een tang die ervoor gemaakt is om verbindingen te maken in bijvoorbeeld staal. De tang zorgt ervoor dat de twee voorwerpen geponst worden en zodoende onafscheidelijk zijn en dus zijn gefixeerd.

Griptang

De griptang is handgereedschap dat wordt gebruikt om iets stevig vast te pakken of eventueel te klemmen. De schroef zorgt ervoor dat de geribde gripbekken nauwer ingesteld kunnen worden. Op één van de 'benen' zit vaak ook een hendel om te tang te ontspannen. De tang wordt dus 'vastgeklikt' wanneer u deze krachtig samenknijpt.

Kabelschoentang

De tang wordt gebruikt om draad door te knippen en te strippen en om kabelschoenen en aansluitstekkers te krimpen dus vast te maken aan het draad. Op de tang ziet u verschillende kleuren die de draaddiktes weergeven en zodoende kunt u altijd de juiste opening gebruiken.

Holpijptang

De holpijptang is handgereedschap dat gebruikt wordt om gaten mee te ponsen. U maakt met de holpijptang bijvoorbeeld gaten in leren riemen. Met deze tang kunnen meerdere diameters gaten gemaakt worden door de rol rond te draaien en vervolgens krachtig de 'benen' van de tang samen te knijpen.

Kopkniptang

De kopkniptang is een tang die er speciaal voor is gemaakt om met geringe krachtsinspanning te knippen. Dankzij de perfecte overbrengingsverhouding en juiste snijhoek kan er met de kopkniptang makkelijker draad en andere materialen worden geknipt.

Moniertang/vlechttang

De moniertang vertoont veel gelijkenis met een nijptang alleen zijn de bekken kleiner en is de tang langer. De moniertang wordt gebruikt om draad te vlechten om bijvoorbeeld bouwstaalmatten aan elkaar te vlechten met speciaal draad. Vandaar dat de moniertang ook vlechttang wordt genoemd. De langere lengte van de tang maakt het gebruikt voor dit doeleinde dus ook makkelijker. De moniertang is geschikt om spijker of draadnagels ergens uit te trekken. Let er op dat de mogelijkheid bestaat dat de bekken van de tang hierdoor beschadigd kunnen raken en u heeft minder kans dat dit met een nijptang gebeurt.

Nijptang

De nijptang lijkt erg veel op de moniertang alleen is de totale lengte van de nijptang korter en zijn de bekken groter. De nijptang is in beginsel uitgevonden om spijkers en draadnagels ergens uit te trekken. Een spijker zou ook doorgeknipt kunnen worden, maar daar is de nijptang eigenlijk al niet voor bedoelt. Probeert u dit dus niet met te dikke spijkers of nagels.

Oogjestang/nesteltang

Deze tang is ervoor bedoelt om kleine oogjes in diverse voorwerpen te maken. Met een oogje en een tegenring ontstaat dan een stevige verbinding. Vaak beschikt een oogjestang of nesteltang over een ingebouwde perforator om de gaten te ponsen.

Pijptang

De pijptang is een tang die voornamelijk wordt gebruikt om buizen mee vast te kunnen houden. De tang kan door de gegroefde bekken, die niet exact parallel staan, ronde buizen enorm goed vastklemmen. U treft pijptangen met verschillende standen van de bek aan. De stand van de bek is afhankelijk van het doeleind waarvoor de pijptang gebruikt moet worden.

Platbektang

De platbektang is een stuk handgereedschap dat voor vele toepassingen gebruikt kan worden. De tang wordt het meest gebruikt bij de fijnere werkzaamheden. De platbektang is verkrijgbaar in een rechte uitvoering en in een gebogen uitvoering. De platbektang wordt ook veel gebruikt bij het buigen van draad in verschillende hoeken. Door de spits toelopende bek en de geribde tanden heeft u grip op vele materialen.

Poelietrekker

Een poelietrekker is uitgevonden om lagers en flenzen van een as af te kunnen draaien. Een poelietrekker heeft vaak twee of drie armen/grijpers. De bout van de poelietrekker wordt met een steek- of ringsleutel aangedraaid totdat bijvoorbeeld de lager los komt van de as.

Rondbektang

De rondbektang is gereedschap dat een spits toelopen bek heeft en waarvan beide delen rond zijn. De tang is ontworpen om draad te buigen in bijvoorbeeld ronde vormen. Omdat beide delen van de tang rond zijn en spits toelopen kunt u verschillende groottes van oogjes maken. De rondbektang wordt ook veel door sieradenmakers en hobbyisten gebruikt.

Striptang

De striptang is gereedschap dat wordt gebruikt om draad te ontdoen van zijn mantel veelal elektrische bedrading. Er zijn vele soorten striptangen die allemaal verschillende mogelijkheden hebben om te strippen en sommige tangen hebben een automatische functie. De striptang is niet geschikt om draad mee door te knippen tenzij de tang beschikt over een snij- of knipfunctie. In overige gevallen gebruikt u een andere tang zoals een zijsnijtang of een kopkniptang.

Telefoontang/radiotang

De radiotang of telefoontang is een buigtang. In principe is de radiotang de korte uitvoering van de telefoontang. Deze tangen hebben vaak een snijfunctie vlak na het scharnierpunt. De bekken hebben een geribd vlak voor een goede grip. Deze tangen worden zowel in een gebogen als in een rechte variant aangeboden.

Trottoirbandtang

De trottoirbandtang is een tang die heel specifiek gebruikt wordt wanneer u trottoirbanden, betonbanden of opsluitbanden moet plaatsen. De geharde bekken van de tang geven een juiste grip om de banden goed te kunnen verplaatsen. Tevens zorgt deze tang ervoor dat u op een verantwoorde manier kunt tillen waardoor uw rug zoveel mogelijk wordt ontzien.

Vouwtang

De vouwtang is een speciaal stuk handgereedschap dat wordt gebruikt voor het omzetten of ombuigen van plaatwerk waar een zetbank niet kan worden gebruikt omdat er te weinig ruimte is. De vouwtang wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld voertuig reparatie of in de zink industrie.

Waterpomptang

De waterpomptang is wellicht één van de bekendste tangen die in iedere gereedschapskoffer wel voorkomt. De geschiedenis van de tang begint bij de loodgieter en vandaar de benaming. Het handige gebruik van de tang heeft ertoe geleid dat dit stuk handgereedschap bekend is geworden en voor vele doeleinden ingezet kan worden. Door het speciale ontwerp van de tang ontstaat er een soort hefboomfunctie waardoor er veel kracht op de tang kan worden uitgeoefend. De bekken van de tang zijn geribd en deels rond zodat er vele voorwerpen mee vastgepakt kunnen worden. Het scharnierpunt van de waterpomptang is verstelbaar waardoor de tang een groot bereik heeft. Wanneer het voorwerp waarop de tang geplaatst moet worden niet beschadigd mag worden dan kunt u tussen de bekken van de tang ook een doek of plakband aanbrengen.

Zaagzettang

De zaagzettang, die ook wel tandzetter wordt genoemd, wordt gebruikt om de tanden van een zaag weer in de juiste positie te zetten.

Zeilringtang

Een zeilringtang is uitgevonden om zeilringen in diverse voorwerpen vast te maken. Een dekkleed bijvoorbeeld heeft vaak ogen waardoor een touw kan worden gespannen. Vaak zijn de ogen van messing of ze zijn verkoperd. De zeilring wordt in elkaar geponst met een tegenring waardoor er een stevig oog ontstaat. Let op: de zeilringtang is niet bedoelt om het gat in het betreffende voorwerp te maken. Hiervoor wordt bijvoorbeeld een holpijp gebruikt.

Zijsnijtang

De zijsnijtang is een snijtang die, zoals het woord ook zegt, twee snijvlakken heeft. De zijsnijtang is uitgevonden om te snijden of te knippen. Tevens zijn er speciale krachtsnijzijtangen die dankzij de overbrengingsverhouding en het aangesmede halsstuk met minder krachtsinspanning een grote snijcapaciteit krijgen. Probeer de voorwerpen die u moet knippen zo dicht mogelijk bij het scharnierpunt te knippen omdat u daar de meeste kracht kunt zetten en omdat de tang daar het sterkst is. Dit voorkomt dat de snijtang de bovenste punten moet missen, want die willen nog wel eens afbreken bij verkeerd gebruik. Zachtere materialen kunnen prima met de bovenste punten worden geknipt.


Klusadvies en klustips van Profgereedschap

 • Bewaar uw tangen op een droge plaats dan houdt u de tang in goede staat.

 • Wanneer u een tang langere tijd niet gebruikt, kunt u de tang voorzien van een klein beetje olie.

 • Regelmatig schoonmaken en ontdoen van vuiligheid geeft de tang ook een langere levensduur.

 • De fabrikant geeft in veel gevallen aan waarvoor de tang geschikt is. Bij een zijsnijtang bijvoorbeeld wordt meestal vermeld welke dikte van draad ermee kan worden geknipt. Bij juiste opvolging van de voorschriften zult u langer van uw aankoop gebruik kunnen maken.

 • Tangen kunnen niet op nauwelijks weer scherp gemaakt worden omdat dan de sluitende functie van de bekken verdwijnt. Mocht de tang niet meer goed knippen of zijn functie niet meer goed vervullen dan is het levenseinde van de tang bereikt en zal er een nieuwe tang aangeschaft moeten worden.

Topmerken

Klantbeoordelingen

Profgereedschap

5/5 op basis van 3 stemmenBeoordeel ons ook via Google Reviews

Terug naar boven